Dakgoten

De twee meest kritieke onderdelen van elk huis zijn het dak en de structuur zelf. De structuur van uw huis houdt het overeind, beschermt u en uw gezin tegen het gevaar van externe elementen en zorgt voor stabiliteit. Op dezelfde manier beschermt het daksysteem de binnenkant van uw huis, waardoor wordt voorkomen dat beestjes, weersomstandigheden en vuil naar binnen kunnen komen en schade kunnen veroorzaken.

Net zoals de fundering de hele woning sterk maakt, speelt ook het dak een grote rol. Om ervoor te zorgen dat het dak het water goed kan afvoeren, moet u over goede dakgootsystemen beschikken. Dakgoten zijn van cruciaal belang, dus zorg ervoor dat u een professional kiest die de klus goed kan klaren. Onjuist geïnstalleerde dakgoten werken tegen uw huis, en niet mee.

Hoe werken dakgoten?

Water op een dak stroomt van nature langs de schuine hoeken van het dak. Wanneer uw daksysteem correct geïnstalleerde goten heeft, zal water zich langs de randen van het dak verzamelen en naar de hoeken van het huis stromen, waar het door de goten naar beneden kan stromen en weg van uw huis.

De reden waarom dakgoten zo belangrijk zijn, is dat zonder hen zich water zou verzamelen in de buurt van de basis van het huis, waardoor de fundering na verloop van tijd zou verzwakken. Dit is zeker een serieus probleem voor de structuur en stabiliteit van uw huis in de loop van de tijd.

Naadloze dakgoten onderhouden

Naadloze dakgoten dienen minimaal één keer per jaar zorgvuldig te worden geïnspecteerd. Loop op een dag zonder regen door uw terrein en controleer of de dakgoten stevig en intact zijn. Zoek naar scheuren of plaatsen die onstabiel lijken. Als u iets vindt dat u zorgen baart, bel dan uw dakdekker om de goten en het dak te komen inspecteren.

Controleer bovendien op een regenachtige dag de goten opnieuw en zorg ervoor dat het regenwater door de goten stroomt. Je kijkt of het water makkelijk stroomt zonder te lekken of van andere plekken op het dak druppelt. Het water mag niet ophopen of plassen aan de basis. Nadat u hebt gecontroleerd of het water goed door de regenpijpen stroomt, moet u ervoor zorgen dat de onderkant van de regenpijp minstens 60 cm van uw huis stopt. Nogmaals, u wilt ervoor zorgen dat er zich geen water verzamelt in de buurt van de fundering van het huis.

Als uw huis oudere dakgoten heeft, is de kans groot dat er water uit lekt. Dit komt omdat ze niet naadloos zijn zoals de moderne dakgootontwerpen van vandaag. Naadloze dakgoten zijn veel esthetischer en functioneler.

Moderne dakgootinstallatie hoeft niet super duur te zijn. Onze dakdekkers kunnen snel naadloze dakgootsystemen installeren, snel en tegen een prijs die u misschien zal verbazen! U bent verzekerd van een dakgootsysteem dat volledig druip- en lekvrij is.

TIPS VOOR HUISEIGENAAR

Het kiezen van het juiste daksysteem kan voor veel huiseigenaren overweldigend en verwarrend zijn. Onze gekwalificeerde professionals nemen de tijd om het proces gemakkelijk en snel te maken!

  • Overweeg de architecturale stijl van uw huis. Kies een dak dat zinvol is. Je zou geen kleitegels willen die je normaal gesproken ziet op huizen in Spaanse stijl op een koloniaal huis.
  • Inspecteer regelmatig. Kijk af en toe goed vanaf de grond op duidelijke tekenen van slijtage, lekkage, enz. Als u zich ergens zorgen over maakt, laat dan onze dakdekkers een meer gedetailleerde inspectie uitvoeren.
  • Denk aan uw budget. Dakbedekkingssystemen zijn er in alle maten, kleuren, materialen en functionaliteit. Ze kunnen ook sterk variëren in kosten. Ons team zal u graag begeleiden bij uw opties, volgens uw budget.
  • Kies niet het eerste bedrijf dat u vindt. Neem even de tijd om wat huiswerk te doen en eventuele referenties te bellen. Het feit dat een bedrijf u de beste prijs geeft, betekent niet dat ze het beste werk zullen leveren.