De voordelen van metalen daken

26april 2018

Als je aan je huis denkt, is het vrij duidelijk dat het dak een van de meest cruciale onderdelen van de constructie is. De meeste residentiële daken zijn traditionele shingles, maar steeds meer huiseigenaren kiezen voor metalen daken. Waarom de verandering? Laten we eens kijken naar enkele voordelen van metalen daken.

Hier zijn een paar redenen waarom een ​​metalen dak een steeds grotere keuze is om u en uw gezin te beschermen.

Voordelen van een metalen dak

 • Weinig onderhoud – Een traditioneel dakshinglesdak van hoge kwaliteit is ontworpen voor regelmatig onderhoud en gaat slechts ongeveer 20 jaar mee. Een metalen dak is ontworpen om veel langer mee te gaan en er zijn bijna geen reparaties nodig. De meest voorkomende reparatie voor een metalen dak is een eenvoudige, goedkope schroef die mogelijk moet worden vervangen of vastgedraaid.
 • Weerbestendig – De kwaliteit en levensduur van een metalen dak kan u beschermen tegen de meest barre weersomstandigheden. Waterpenetratie is een van de meest voorkomende – en kostbare – reparaties bij asfaltshingledaken, maar dit is zelden het geval bij een metalen dak. Water en sneeuw glijden er gemakkelijk af en metalen daken zijn ongelooflijk hittebestendig.
 • Zeer energiezuinig– Een metalen dak is gecoat met een speciale zonwerende verf, waardoor het zeer energiezuinig is. Dit soort verf heeft meestal een garantie van 25 jaar, waardoor het enorm waar voor je geld is.
 • Milieuvriendelijk  – De vriendelijkheid van een metalen dak voor het milieu is waarschijnlijk niet een van de eerste dingen waar u aan denkt wanneer u uw daksysteem kiest, maar metalen daken houden duizenden tonnen dakspanen en ander materiaalafval uit de Amerikaanse stortplaatsen. Dit alleen al maakt metalen dakbedekking een ongelooflijk slimme keuze!
 • De waarde van uw huis verhogen – Statistieken hebben aangetoond dat u door het installeren van een metalen dak de waarde van uw huis kunt verhogen. Wanneer u een shinglesdak vergelijkt met een metalen dak, kan een metalen dak de waarde van uw huis met meer dan 5% verhogen. Dit is niet alleen een enorm voordeel voor u, maar ook voor eventuele toekomstige kopers die uw huis kopen.

Voordelen in het kort voor het kiezen van metaal boven gordelroos

 • Heeft het potentieel om nooit vervangen te hoeven worden
 • Onderhoudskosten zijn bijna niets
 • Ongelooflijk weerbestendig, ongeacht het klimaat
 • Energiezuinig en kostenbesparend
 • Milieuvriendelijk
 • Kan de waarde van uw huis tot 6 procent verhogen

Na al deze voordelen van een metalen dak te hebben overwogen, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af waarom niet iedereen de overstap heeft gemaakt. De grootste reden zijn de kosten. Het is duurder om metalen daksystemen te installeren, maar zoals bij elk deel van uw huis, moet u rekening houden met kwaliteit en een lange levensduur. Je krijgt waar je voor betaalt, en een dak is niet anders. Het kost misschien wat meer aan de voorkant om een ​​metalen dak te installeren, maar u zult op de lange termijn enorm veel geld besparen door alle dure reparaties en vervangingen die gepaard gaan met asfaltshingles te vermijden.

 • Het komt neer op

Als u een huis koopt met traditionele dakspanen en daar 25-30 jaar woont, kunt u verwachten dat u uw dak minimaal één keer moet vervangen. Tussen weersomstandigheden, slijtage en andere lekken of schades zijn kostbare reparaties vrijwel vanzelfsprekend. Hoewel de initiële kosten voor installatie hoger zijn, zal een metalen dak zichzelf binnen een paar jaar keer op keer terugbetalen.

Ten slotte denkt u misschien dat een metalen dak er niet goed uitziet of u niet de uitstraling geeft waarnaar u op zoek bent, maar metalen daken zijn erg stijlvol geworden. Ze zijn verkrijgbaar in vele stijlen, kleuren en ontwerpen waardoor ze lijken op meer traditionele materialen.

 • Klaar om de overstap naar een metalen dak te maken?

Zoals we hebben ontdekt, is een metalen dak een geweldige optie voor elk huis, waar je ook woont. Voor meer informatie over de voordelen van metalen daken, bel ons vandaag nog en laat onze experts u de mogelijkheden laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *