Doe-het-zelf veiligheidstips voor dakreparaties

26april 2018

Is het u opgevallen dat uw dak lekt? Als u zich op uw gemak voelt bij het uitvoeren van eenvoudige reparaties en doe-het-zelfprojecten, volgen hier een paar veiligheidstips om in gedachten te houden voordat u besluit op uw dak te klimmen en het probleem te onderzoeken. Elk jaar raken veel mensen ernstig gewond door van daken te vallen, dus probeer geen dakreparaties uit te voeren tenzij u zich gekwalificeerd voelt.

Stappen om veilig te blijven tijdens een doe-het-zelf dakreparatieproject:

  • Denk goed na over uw beslissing – Als u dit bericht leest, heeft u waarschijnlijk nagedacht over de verschillende dingen die fout kunnen gaan. Als u geen professionele dakdekker bent, zijn er veel gevaren waarvan u zich misschien niet bewust bent, dus zorg ervoor dat u zeker weet dat u met de gereedschappen en ladders omgaat die nodig zijn voor dakreparaties.
  • Wacht op een zonnige dag – Als het om een ​​lekkend dak gaat, is het altijd beter om het zo vroeg mogelijk te repareren. Het is echter altijd het beste om dakreparaties uit te voeren op een zonnige en droge dag. Ook als het eerder heeft geregend, moet u ervoor zorgen dat de grond droog is voordat u ladders enz. plaatst. De kans op een val is veel groter omdat het dak glad is en niet veilig om op te lopen. Dit is ook het geval bij sneeuw en ijs. Als u twijfelt over de veiligheid van het klimmen op het dak, laat dan een dakdekker komen en het werk doen.
  • Schoenen met rubberen zolen zijn het beste – Dit lijkt misschien een voor de hand liggende stap, maar zorg er altijd voor dat je schoenen aan hebt met goede grip. Rubberen zolen zijn het beste. Veel mensen vallen tijdens het uitvoeren van eenvoudige dakreparaties, en de meeste van deze valpartijen zijn te wijten aan onjuiste schoenen.
  • Draag een dakharnas – De kleine investering van een dakharnas kan uw leven redden. Een dakharnas kan worden gekocht of gehuurd en is een must-have bij dakreparaties.
  • Zoek een vriend om te helpen– We raden ten zeerste aan om dakwerkzaamheden of reparaties als een team uit te voeren. De andere persoon zal dienen als een spotter en een tweede paar ogen. Ze kunnen problemen identificeren die u vanuit uw gezichtspunt niet kunt zien.

Als het om dakreparaties gaat, staat uw veiligheid op nummer 1. Tenzij u ervaring heeft met dakreparatie, raden wij u aan om een ​​expert in te huren om u te helpen. Dakreparaties zijn niet iets dat een typische huiseigenaar kan doen, dus laat indien mogelijk een gekwalificeerde dakdekker binnen om de klus te klaren.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het opsporen van dakproblemen! We zijn hier om te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *