Metalen dakbedekking

Metaal is een zeer populaire steunpilaar geworden in dakbedekkingsmaterialen. Steeds meer mensen kiezen voor metaal vanwege de duurzaamheid en stijl. Het kan in meerdere kleuren komen, in verschillende soorten metaal.

Metalen daken kunnen zelfs worden gevormd en aangepast aan de exacte specificaties van de koper en kunnen in elke kleur worden geverfd om het uiterlijk van uw gebouw te verbeteren.

Een van de meest voorkomende soorten metalen dakbedekking is gemaakt van aluminium, vanwege de lichtgewicht en eenvoudig te installeren functies. Hoewel aluminium in de meeste omstandigheden behoorlijk duurzaam is, is het mogelijk niet bestand tegen zwaar weer zoals orkanen. Aluminium metalen dakbedekking is ook een van de meest betaalbare materialen.

Gegalvaniseerd ijzer is een andere populaire keuze in metaal. Het is ook redelijk licht van gewicht, net als aluminium en is goed bestand tegen vuur en is bestand tegen corrosie. Het is zeer betaalbaar, waardoor het een slimme keuze is voor een eenvoudig, maar duurzaam metalen dak.

Koper is ook beschikbaar in metalen daksystemen. Het is een van de oudste metalen die er is en wordt al eeuwenlang gebruikt. Modernere keuzes hebben koper opzij geschoven ten gunste van andere metalen, voornamelijk vanwege het feit dat koper niet zo licht is als andere materialen. Er zijn nog veel oudere en historische gebouwen en kerken met koperen daken en ze zien er vandaag nog steeds prachtig uit. Bij goed onderhoud gaat koper meer dan 30 jaar mee.

Staal is als koper omdat het een zwaar materiaal is. Het is een van de beste keuzes voor industriële dakbedekking zoals planten of andere intensief gebruikte gebouwen. Het zware gewicht van staal maakt het tot een onpraktische keuze voor dakbedekkingsbehoeften in huis en wordt daarom niet vaak gezien in woonomgevingen. Staal is ook duur vanwege zijn duurzaamheid. Vooral roestvrij staal is behoorlijk kostbaar.

Dakbedekkingsmaterialen gemaakt van metaal kunnen worden gekocht in platen die plat of gegolfd zijn. Ze kunnen als gordelroos of leisteen komen. Metaal kan ook voorgelakt en gecoat worden, afhankelijk van de behoefte. Metalen dakbedekking is een lust voor het oog en kan bij goed onderhoud zeer lang meegaan.