Dakwerken Meetjeland

Een volledig nieuwe Dakinstallatie

Nauwkeurig, Duurzaam & Betrouwbaar

Zoekt u een nieuw dak? Vertrouw op ons voor topkwaliteit dakinstallaties, of het nu een plat of hellend dak betreft. Ons vakmanschap en de beste materialen zorgen voor uw ideale dak. Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan en ontdek onze expertise.

Dakinstallatie eeklo

Dakwerken Meetjeland

Dakinstallaties in Eeklo en omgeving

Ontdek de hoogste normen van dakinstallatie bij Dakwerken Meetjesland. Ons team van deskundigen garandeert een vlekkeloze plaatsing van metalen dakbedekking en asfaltdakshingles, gecombineerd met uitgebreide ondersteuning vanaf het initiële ontwerp tot aan de uitvoering van uw dakproject.

Bel voor vragen


We installeren daken bij nieuwbouw en renovaties

Bij Dakwerken Meetjesland zijn we gespecialiseerd in het leveren van topkwaliteit dakinstallaties voor zowel nieuwbouwprojecten als renovatie-initiatieven.

  • Nieuwbouw Dakinstallatie:
    Voor nieuwbouwprojecten bieden we een op maat gemaakte dakinstallatie die past bij de architecturale visie van uw nieuwe thuis of bedrijfsruimte. We werken nauw samen met bouwteams om ervoor te zorgen dat het dak naadloos integreert met uw bouwplannen, waarbij we de nieuwste materialen en technieken gebruiken om duurzaamheid en esthetiek te garanderen.
  • Dakrenovatie:
    Bij renovatieprojecten richten we ons op het vernieuwen van uw dak om het comfort, de waarde en de energie-efficiëntie van uw pand te verhogen. Of het nu gaat om de vervanging van oude dakbedekking of een complete makeover, ons team staat klaar om uw dak te transformeren met minimale overlast.

Klaar om uw dak naar een hoger niveau te tillen? Neem contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe Dakwerken Meetjesland het hart van uw huis kan beschermen en verfraaien. Vraag vandaag nog uw offerte aan!

De duur van een dakrenovatie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het dak, de complexiteit van de werkzaamheden, en de weersomstandigheden. Gemiddeld duurt een dakrenovatie voor een standaard eengezinswoning tussen de 2 tot 5 dagen. Voor grotere projecten of complexere renovaties kan het langer duren. Wij streven ernaar om de overlast tot een minimum te beperken en zullen vooraf een realistische tijdsinschatting geven.

EPDM en bitumen zijn populaire keuzes voor platte daken vanwege hun waterbestendigheid en duurzaamheid.

Bitumen is over het algemeen goedkoper dan EPDM, maar prijzen kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit en de installatie.

Bij het vergelijken van bitumen en EPDM als dakbedekkingssystemen is het essentieel om naast de kosten ook hun duurzaamheid tegen elkaar af te wegen. Bitumen is geprezen om zijn uitstekende waterdichte eigenschappen en kostenefficiëntie, vooral voor platte daken, en het is goed te verwerken. EPDM, daarentegen, staat bekend om zijn langdurige duurzaamheid en weerstand tegen UV-straling en extreme weersomstandigheden, wat het een goede keuze maakt voor gebouwen die blootgesteld worden aan strenge omgevingsfactoren. EPDM heeft doorgaans minder onderhoud nodig dan bitumen, maar de initiële installatiekosten kunnen hoger zijn. Ondanks de hogere initiële kosten van EPDM, kunnen de langere levensduur en lagere onderhoudskosten op termijn voordeliger uitpakken. De keuze tussen bitumen en EPDM zal uiteindelijk afhangen van de specifieke eisen van het project, het klimaat, en het budget.

De kosten voor platte daken variëren gemiddeld van € 45 – € 75 per vierkante meter.

Voor hellende daken liggen de kosten gemiddeld tussen € 60 – € 130 per vierkante meter.

Het vervangen van dakleer, inclusief het verwijderen van oude lagen, kost gemiddeld rond de € 90 per vierkante meter.

Een dakdekker kan tussen de € 40 en € 60 per uur rekenen, plus eventuele extra kosten voor materialen en reistijd.

Dakdekkers kunnen dagtarieven hanteren die variëren, maar gemiddeld kunnen deze liggen tussen de € 320 en € 480, exclusief materialen.

Voor exacte prijzen en persoonlijk advies is het altijd het beste om direct contact op te nemen of een offerte aan te vragen.

01

Voorbereiding dakinstallatie

De eerste stap is het verwijderen van de oude dakbedekking en het voorbereiden van het dakoppervlak. Dit zorgt voor een schone basis waarop de nieuwe dakmaterialen kunnen worden aangebracht.

Meer info
02

Onderlaag & Waterdichting

Na de voorbereiding wordt een waterdichte onderlaag aangebracht. Dit dient als extra bescherming tegen waterinfiltratie en als basis voor de dakbedekking.

Meer info
03

Dakbedekking Installatie

De laatste stap is het installeren van de nieuwe dakbedekking, zoals dakpannen, shingles of metalen panelen, die zorgen voor de uiteindelijke bescherming en uitstraling van het dak.

Meer info

Een dakinstallatie bij renovatie

Bij Dakwerken Meetjesland zijn we toegewijd aan het opwaarderen van uw pand door middel van deskundige dakrenovatie. Of u nu kiest voor een simpele update of een volledige transformatie, ons doel is om het comfort, de waarde en de energiezuinigheid van uw woning te verhogen.

Comfort en kwaliteit Verzekerd

Een gerenoveerd dak betekent een comfortabelere leefomgeving. Wij zorgen voor een solide constructie die uw huis beschermt tegen de elementen en de isolatie verbetert.

Waardeverhoging eigendom

Een nieuw dak verhoogt niet alleen de uitstraling maar ook de marktwaarde van uw eigendom. Investeren in uw dak is investeren in de toekomst.

Duurzame Energie-efficiëntie

Met een nieuw dak verminderen we uw energieverbruik door geavanceerde materialen die warmte vasthouden in de winter en uw huis koel houden in de zomer.

Minimale Overlast, Maximale Kwaliteit

Onze aanpak garandeert een efficiënte renovatie met minimale verstoring van uw dagelijks leven, terwijl we onberispelijke kwaliteit leveren.


Dakinstallatie project

Bekijk enkele dakinstallatie projecten


Klaar voor een Duurzaam Dak?

Uw dak is meer dan alleen bescherming; het is een investering in uw huis of bedrijf. Wij begrijpen we het belang van kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. Laat ons u helpen de perfecte oplossing voor uw dak te vinden met een vrijblijvende offerte die is afgestemd op uw specifieke situatie en budget.


Tips en info

Ontdek informatie over daken, renovatie, isolatie en veel meer.